Sakarkaya Ortaokulu
Sakarkaya Mahallesi Pazarcık/KAHRAMANMARAŞ

VİZYON

Eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazandıran örnek alınan bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON

İlköğretimin genel amaçları doğrultusunda her çocuğu; kişisel, insani ilişkileri, toplumsal ve ekonomik hayat bakımından çağımızın ihtiyaçlarına göre Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bir dünya insanı olarak yetiştirip, kendileriyle uyumlu orta öğretim kurumlarına yönelmelerine katkıda bulunmaktır.

BAŞARILAR

SBS BAŞARILARIMIZ 1-2008 yılında 1 Anadolu Öğretmen Lisesi, 1 Anadolu Sağlık Meslek lisesi, 2 İmam hatip Lisesi, 2 Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek lisesi 2-2009 yılında 4 Anadolu Öğretmen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 2 İmam hatip Lisesini, 3-2010 yılında 3. Sınıf öğrencimiz İstanbul Darüşşafaka Lisesini, 4-2010 yılında 4 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 1 Anadolu Kız Meslek Lisesi (Çocuk Gelişimi), 2 İmam Hatip Lisesi, 3 Anadolu Meslek Ve Endüstri Meslek Lisesini, 5-2011 yılında 1 Anadolu öğretmen Lisesi, 1 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 1 Çocuk Gelişimi, 2 Anadolu Lisesi ve 5 PBYS’den çeşitli okulllar, 6-2012’de 6 Anadolu Sağlık meslek Lisesi, 2 Anadolu Lisesi, 2 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1 Anadolu Kız Meslek Lisesi, 1 Anandolu Teknik Lisesi olamak üzere 343,00 SBS ortalaması ile Pazarcık ikinciliği elde edilmiştir. 2013 yılında 1 Fen Lisesi, 1 Anadolu Öğretmen Lisesi, 3 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 3 Anadolu Lisesi, 6 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2 Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere 16 öğrencimiz başarı sağlamıştır.

İlçeye 45, il merkezine 90 km´dir.

Sakarkaya Mahallesi